Acces Point de Exterior

In ziua de astazi, conexiunea la Internet este un adevarat must pentru orice locuinta, avand in vedere faptul ca atat activitatile legate de distractie, cat si cele legate de mediul de lucru au o stransa legatura cu Internetul. De exemplu, multe task-uri de serviciu se rezolva cu ajutorul unui laptop sau PC bun si cu o conexiune la Internet.

Totodata, Internetul a devenit principalul mijloc de distractie pentru persoanele tinere, care, dupa o zi obositoare de lucru, nu-si doresc altceva decat sa se relaxeze, ascultand muzica preferata pe site-urile/radiourile de specialitate, urmarind filme sau seriale sau jucand jocuri online. Intr-adevar, toate acestea nu ar fi posibile fara o conexiune la Internet care, atunci cand nu acopera o zona suficient de mare, are nevoie de ajutorul unui dispozitiv precum un Acces Point de exterior.

De ce trebuie tinut cont atunci cand se intentioneaza cumpararea unui Acces Point de exterior

Pentru cei care se afla in cautarea unui Acces Point de exterior, exista cateva lucruri care trebuie luate in considerare. In primul rand, acesta se dovedeste cat se poate de avantajos datorita semnalului wireless care are suprafata mare de actiune, astfel incat conexiunea sa fie una care se ridica la nivelul asteptarilor si care permite folosirea mai multor dispozitive in acelasi timp.

Dar care este diferenta intre un Acces Point de exterior si un router? Principala diferenta este data de faptul ca, de regula, routerul este folosit pentru routarea semnalului, mai exact de impartirea semnalului intre diferite deviceuri, pe cand Access Point-ul nu face decat sa preia un semnal provenit de la router, prin fir sau wireless, sa il transforme in semnal WiFi, daca e cazul, si sa il transmita mai departe, extinzand aria de acoperire a retelei. Astfel, cei care locuiesc la casa, au ocazia sa foloseasca Internetul din foisorul aflat in gradina sau in curtea din spate.

Insa, la fel de importanta, atunci cand vine vorba de un Acces Point de exterior, este receptia si mentinerea semnalului, un lucru pe care nu toate dispozitivele reusesc sa-l stapaneasca. Acesta functioneaza pe baza unei antene care diminueaza considerabil posibilitatea ca semnalul sa-si piarda calitatea. Exista o multime de modele de Acces Point disponibile, cele mai multe dintre ele avand o rata de transfer de 150 mbps si respectiv 500 mbps. Totodata, majoritatea modelelor de Access Point de exterior au o raza de pana la cateva sute de metri, ceea ce le fac o alegere de-a dreptul inteleapta pentru cei care au o afacere precum un etaj al unei cladiri de birouri, in care se afla zeci de calculatoare si laptopuri. Conform specialistilor, de regula, un singur astfel de dispozitiv este capabil sa redea perfect semnalul wireless.

Acces Point rezistent la intemperii si trasnete

Un alt aspect important legat de acest dispozitiv este faptul ca el trebuie sa fie rezistent la intemperii si trasnete. Avand in vedere ca Acces Pointul de exterior este situat, asa cum indica si denumirea sa, undeva afara, conditiile de vreme nefavorabile pot afecta modul de transmitere al semnalului wireless.

Avand in vedere faptul ca acest produs a castigat tot mai multa popularitate in ultima vreme, se poate spune ca tot mai multe persoane au descoperit cat de usor se dovedeste de utilizat un Acces Point si cat de eficient este, mai ales ca acesta elimina si necesitatea existentei unui numar foarte mare de fire in cladirea in care se doreste extinderea semnalului wireless.