Cel mai bun router wireless pentru RDS si UPC

08/31/2017
de catre

Unul dintre secretele pe care trebuie sa le cunosti pentru a avea parte de o viteza buna la internet este legat de alegerea router-ului. Da, abonamentul conteaza foarte mult, dar degeaba alegi unul cu viteza mare, daca echipamentul pe care il folosesti nu te serveste asa cum trebuie. Asa ca daca vrei wi fi de calitate, trebuie sa fii atent la router si sa te informezi un pic, dar in general, iata cateva idei pentru a alege cele mai bune routere wireless pentru RDS si UPC.

Routere wireless pentru RDS

Cei de la RDS au abonamente diferite pentru viteza in internet si de aceea nu poti folosi acelasi tip de aparatura pentru fiecare dintre ele. In functie de abonamentul achizitionat, routerul wireless pe care ar trebui sa-l folositi difera. Spunem asta si pentur a va proteja cumva bugetul. Chiar nu are rost sa cumperi un router foarte performant / scump, daca viteza pe care o ai la internet nu-l va folosi la toata capaciatea. La fel, este important sa stii ce router iti trebuie pentru a nu lua unul mai slab si care nu va reusi sa-ti furnizeze calitatea pe care internetul ti-ar putea-o permite. Iata care ar fi cateva routere wireless care pot pune cel mai bine in valoare fiecare tip de abonament pe care il alegi.

Cel mai bun router pentru RDS Fiberlink 100 mbps

RDS Fiberlink 100 mbps este unul dintre abonamentele mai ieftine, dar si cu mai putina viteza. Asa ca practic nici nu ai nevoie de un router extrem de puternic. Poti alege unul asa cum este TENDA N301. Acesta are doua antene si poate ajunge la viteze de pana la 100 Mbs pe wi fi (deci exact cat iti trebuie). In plus, are si trei porturi LAN cu care poti directiona internet catre PC-uri. E ieftin, micut si usor de instalat, deci foarte bun pentru tine. Tot pentru acest tip de abonament iti recomandam si routerele wireless entry level de la TP-Link. Sunt multe solutii ieftine, routere wireless care-si fac excelent treaba pentru viteze de pana in 100 mbps.

Cel mai bun router pentru RDS Fiberlink 300 mbps

TP-Link TL-WR840N este un router un pic mai modern, cu viteza mai mare (dar nu mai mare decat e nevoie pentru un astfel de abonament). Firma TP-Link este una seriosa si ne vom intalni cu ea de mai multe ori in cadrul acestui articol. Routerul mentionat anterior este simplu de instalat si are nevoie de apasarea unui singur buton pentru a porni. Asadar, o alegere inspirata pentru cei care isi doresc performante decente.

Cel mai bun router pentru RDS Fiberlink 500 mbps

Odata cu trecerea la abonamentele de 500 mbps ajungem si la routerele premium, cele care ne ofera performante mai bune, in raport cu viteza pusa la dispozitia de distribuitor. TP-Link TL-WA901ND este un router cu trei antene si un design extrem de interesant. Acesta ajunge pana la o viteza de 450 mbs, deci iti ofera sansa de a te bucura din plin de abonamentul ales. Si nu este nici foarte scump, deci vine ca o completare foarte buna pentru investitia facuta in abonament.

Cel mai bun router pentru RDS Fiberlink 1000 mbps

Acesta este probabil cel mai bun abonament de pe piata si ofera cea mai mare viteza. Pentru a o obtine insa, ai nevoie de un router excelent, de o placa de retea pe masura si de un computer nou si avansat. Incepand cu routerul, AirLive AC-1200R Dual Band ofera raportul perfect intre pret si calitate. Asta pentru ca ajunge la viteze de 1,2 GBs datorita benzii duale si a frecventei de 5 Ghz. Asadar, aceasta combinatie extrem de interesanta daca vrei sa ai internet de la RDS. In aceeasi gama de routere wireless performante recomandam si echipamentele TP-Link Dual Band Gigabit. Ofera performante notabile, sunt usor de instala si extrem de atractive ca si pret. O selectie interesanta de routere wireless TP-Link Gigabit gasesti aici.

Routere wireless pentru UPC

UPC vin cu un numar de trei abonamente pentru internet. Ei pornesc de la o viteza mai mare decat cea a RDS-ului, dar se opresc la doar 500 Mbs. Asadar, ofertele de le cele doua firme se compenseaza bine.

Connect 150

Acesta fiind cel mai slab abonament, nevoia de a cumpara un router foarte avansat nu devine una prea mare. Cu toate acestea, poti merge pe mana unui model mai avansat, in ideea ca s-ar putea sa iti schimbi abonamentul pe viitor. De aceea, D-link GO-RT-N300, care ajunge la o viteza de 300 Mbs ar putea fi o alegere inspirata. Pretul e foarte bun si reprezinta si o investitie de viitor. La fel ca si in cazul abonamentului entry level de la RDS, recomandam routerele wireless ieftine de la TP-Link.

Connect 300

Pentru acest abonament vei avea nevoie de un router care sa ajunga la viteze wi fi de minim 300 Mbs. Cel prezentat anterior ar putea sa fie, de asemenea, o solutie, dar vrem sa indicam si ceva diferit. TENDA FH456 este un model interesant, mai ales ca design. Are antene exterioare si o textura eleganta. Este un model care, desi ieftin, impresioneaza si la aspectul vizual, ca sa nu mai spunem ca ajunge tot la viteze de 300 Mbs.

Connect 500

Cel mai bun abonament de la UPC merita si un router pe masura. D-link DIR-860L exceleaza la capitolul design, avand culoarea neagra si o forma cilindrica rar intalnita la astfel de produse. Are si patru porturi pentru LAN, dar pentru noi conteaza ca este dual band si ca pe frecventa de 5 Ghz poate sa ajunga si la viteze de 800 Mbs.

Comment-uri

Nici o postare găsită