Cu noile produse Smart Home, casa devine mult mai prietenoasa

12/07/2016
de catre Admin Admin

Despre conceptul Smart Home incepe sa se vorbeasca tot mai mult in ultima vreme. Si sunt motive extrem de solide sa se intample asta. Pentru ca suntem foarte interesati de astfel de produse, am pus oaia putin pe ganduri si ne ofera mai jos cateva motive care ar trebui sa ne convinga sa adoptam stilul Smart Home.

Inainte de orice hai sa vedem ce ar trebui sa intelegem prin Smart Home. Ei bine, orice device conectat intr-o retea ce contribuie la sporirea gradului de inteligenta a casei noastre poate fi incadrat in gama produselor Smart Home. Asta inseamna produse care ne ajuta sa avem o viata mai buna, mai frumoasa si chiar mult mai sigura. Se tot vorbeste de Internet of Things, adica acea lume in care toate deviceurile vor fi conectate la reteaua de internet. Smart Home este una dintre componentele de baza ale acestei idei. Pana la urma viata noastra se desfasoara in doua planuri: acasa si in orice alt loc care nu este acasa. Muncim si visam pentru a avea cele mai bune conditii acasa. Asa ca, chiar fara sa ne dam seama, de ani de zile construim bucatica cu bucatica, ne inconjuram de tehnologie care poate sau nu sa fie interconectata. Tinta este ca toate aceste device-uri pe care le achizitionam sa la un moment dat sa poata fi inglobate intr-un sistem care sa ne vina in ajutor, care sa comunice cu noi si, de ce nu, chiar sa ia cele mai bune decizii in locul nostru.

Ne place mult ideea de Smart Home, asa ca suntem conectati la tot ce inseamna produse ce ne pot ajuta sa aem o viata mai frumoasa. Avem deja in portofoliu cateva lucruri faine, le puteti descoperi accesand categoria dedicata – Smart Home. Vom aduce constant noi si noi idei in aceasta categorie.

Dar hai sa revenim putin la concept si la cum putem sa ne integram si noi in acest trend. Asa ca mai jos ai cateva idei de produse ce-ti pot fi de mare ajutor. Pana la urma, simplist vorbind, orice device din casa care are capacitatea de a se conecta la o retea wireless este un produs Smart Home. Prin aplicatii deja existente aceste produse pot fi ”comandate” de la distanta (din casa sau de oriunde din lume – internet sa fie).

Prize Smart Home – sunt poarta prin care putem face ca orice aparat electric sa poata fi pornit/oprit de la distanta. O astfel de priza, cu aplicatia aferenta, poate fi comandata si programata de la distanta. Este utila si pentru a porni diverse lucruri in timp ce sunteti pe drum spre casa (un cuptor cu microunde, incalzirea in casa, lumini, ceainic sau cafetiera etc.), dar si pentru a simula prezenta in casa in cazul in care suntem plecati pentru mai mult timp (din aplicatie se pot seta ore aleatoare prin care priza Smart Home sa porneasca diverse aparate/lumini, astfel incat eventualii viitori intrusi sa fie indusi in eroare).

Alarma casei – este si ea un device Smart Home. Astazi exista posibilitatea de a comanda o astfel de alrama de la distanta, tot printr-o aplicatie. Esti in alta tara si e nevoie sa intre un cunoscut/ruda in casa pentru ceva anume? Dezarmezi alarma de la distanta, deschizi si usa si aia e. Simplu, totul se intampla cat ai zice oaierless J

Camere video – avem si noi cateva camere Smart home, vom aduce si altele. Sunt de mare ajutor, atat pentru monitorizare, dar si pentru supraveghere. Mai mult, multe dintre camerele Smart Home preiau si alte functii ce ne sut de real ajutor. De exemplu, camerele Smart Home de la TP-Link au si functie de range extender wireless. Asa ca daca pui la cale crearea unei retele de camere Smart Home in casa te alegi si cu un bun sistem de propagare wireless. Cum ar veni, nu mai e nevoie sa dai banii pe AP-uri, desi noi recomandam ca reteaua wireless sa fie tratata cumva separat si gandita in paradigma folosirii de produse dedicate si de buna calitate.

Senzori – E o nebunie azi, apar tot felul de senzori din ce in ce mai educati, mai destepti. Gasim pe piata senzori de fum, senzori de gaz, senzori multifunctionali capabili sa comunice atat cu o aplicatie din smartphone, dar si cu alte device-uri Smart Home din reteaua in care se afla.

Domeniul este fascinant mai ales prin componenta lui utila. Suntem atrasi de aceasta tehnologie asa ca vom avea o intreaga serie de articole dedicate acestui concept, dar si produse dintre cele mai bune pe care oaia noastra draga vi le va comunica ori de cate ori apar.

Comment-uri

Nici o postare găsită