Gadget

Toate persoanele au cel putin un gadget inteligent pe care il poarta cu ele in rucsac, buzunar sau geanta, acesta dovedindu-se foarte util, atat cand vine vorba de petrecerea timpului liber, cat si atunci cand ei au nevoie sa rezolve diverse task-uri. Insa, cand trebuie cumparate aceste dispozitive, oamenii se impart, de regula, in doua categorii. Pe de-o parte sunt cei care investesc in modele nou aparute pe piata, performante, iar pe de alta parte sunt cei mai reticenti, care refuza sa spuna „da” unor astfel de cumparaturi, ei avand nevoie de tot felul de argumente pentru a fi convinsi.

Care sunt avantajele investirii intr-un gadget inovativ?

Exista foarte multe avantaje, dar unul dintre cele mai importante este cel legat de eficienta. Gadgeturile noi sunt capabile sa foloseasca aplicatii moderne, care sa faca viata mai usoara omului preocupat de acest lucru. De exemplu, un smartwatch, unul dintre cele mai populare modele de gadgeturi de pe piata, nu este folosit doar pentru a indica timpul sau pentru a arata bine pe incheietura utilizatorului sau, ci este si foarte eficient pentru cei care incearca sa aiba un stil de viata sanatos, el fiind capabil sa masoare inclusiv bataile inimii.

Desi uneori gadgeturile performante sunt privite ca un moft costisitor, ele dovedesc contrariul atunci cand contribuie la siguranta utilizatorului sau la confortul acestuia. Un exemplu in acest sens sunt smartphone-urile care, prin intermediul aplicatiilor pe care le pot accesa, pot ajuta la controlarea prizelor inteligente din locuinta utilizatorului. In felul acesta, cand utilizatorul este plecat, el nu trebuie sa-si faca griji din cauza hotilor, deoarece, direct de pe telefonul mobil, poate urmari ce se intampla in casa sa. Desigur, pentru ca acest lucru sa fie posibil, este nevoie si de un sistem de securitate.

Care sunt cele mai la moda gadgeturi de pe piata?

Exista o multime de gadgeturi, a caror alegere se dovedeste foarte la moda pentru utilizator, insa, de departe, cele mai apreciate sunt smartphone-urile. Dincolo de aspectele tehnice legate de cat de mult tine bateria sau cat de performanta este camera, aceste telefoane pot fi folosite si pentru a-l ajuta pe utilizator sa aiba un stil de viata mult mai sanatos. De exemplu, exista aplicatii care calculeaza numarul de calorii consumate intr-o zi si ofera informatii pretioase despre fiecare aliment ce urmeaza sa fie consumat.

De departe, la fel de apreciate sunt si laptopurile sau sistemele desktop. Tabletele au mai pierdut ceva din teritoriu in ultima vreme, utilizatorii ajungand sa se reprofileze pe ultrabook-urile 2 in 1: adica si laptop si tableta. Boxele care plutesc se numara si ele printre accesoriile gadget care sunt foarte la moda, in ultima vreme, datorita lor fiind de a reda sunetul intr-o maniera impecabila. Ele au dimensiune redusa si un design atractiv, fiind capabile sa se conecteze la diverse dispozitive precum laptopul, telefoanele mobile sau chiar televizoarele. De pe lista gadgeturilor la moda nu lipesc smartwatch-urile sau bratarile fitness care sunt folosite de catre cei care vor sa aiba un trup de invidiat.