Persoanele care au obiceiul de a calatori pe distante mai mari cu automobilul cunosc sentimentul de a ramane fara baterie la smartphone ori la GPS. Acum cativa ani, problema se rezolva oprind pentru o perioada de timp intr-un loc in care puteai sa-ti incarci telefonul mobil, ca, de exemplu, un restaurant, ceea ce iti intrerupea o parte din calatoria pe care o faceai. In prezent, o astfel de problema este rezolvata foarte usor prin cumpararea unui incarcator auto USB care se poate aseza in priza masinii si care iti permite sa iti conectezi printr-un port USB (sau mai multe) telefonul mobil ori sistemul de pozitionare. Acest aparat poarta denumirea de incarcator auto.

In general, aceste aparate sunt produse pentru a avea o compatibilitate universala, adica sa poti conecta orice tip de telefon mobil la priza, fara sa conteze care este producatorul acestuia. Lucrul acesta este valabil inca din deceniul trecut, cand s-a decis la nivel international ca toate astfel de aparate sa aiba un standard, denumit protocol USB. In plus, orice dispozitiv poate sa fie utilizat si pentru alimentarea altor gadgeturi, ceea ce face ca incarcatorul auto sa poata fi folosit si pentru a incarca o tableta, de exemplu, nu doar un GPS sau smartphone.

Totusi, exista si variante care iti ofera ocazia sa alegi un model specializat. Acestea sunt utile daca vrei sa-ti incarci laptopul, de exemplu, deoarece acest lucru nu se poate realiza decat folosind un invertor si un sistem de conectare care este adaptat pentru astfel de aparate. Ca urmare, fiecare model isi are rostul sau.

Amperajul si voltajul pe care il au incarcatoarele auto iti prezinta cat de repede se poate incarca bateria si daca operatiunea respectiva se poate face in parametrii normali. In general, se considera ca un incarcator de tip 2 A si care prezinta o rata a transferului de energie de 2.100 mA/h este suficient de bun. In cazul in care iti doresti un model care sa aiba mai multe porturi, valoarea respectiva este caracteristica fiecaruia dintre acestea, in parte. Produsele care au un singur amper pe ora prezinta avantajul ca au preturi mai mici, chiar daca incarcarea se realizeaza ceva mai incet.

Conectivitatea este un alt factor care deosebeste modelele de incarcatoare auto, aceasta referindu-se la numarul total de porturi care se regasesc intr-un astfel de gadget. Acestea pot sa varieze surprinzator de mult, de la un model la altul, fara sa existe neaparat o valoare standard. Minimul posibil are valoarea 1 si maximum are valoarea sase. Poti sa alegi atat un model care sa aiba un singur port USB, cat si unul care sa aiba mai multe porturi USB, tinand cont de cerintele si nevoile pe care le ai, cu atat mai mult, cu cat magazinul nostru cuprinde foarte multe variante, acoperind toata cerinta de pe piata.

Compania producatoare este si ea importanta, desigur, si poti sa alegi dintre mai multe companii cunoscute in domeniu, din oferta magazinului nostru, gasind, cu siguranta, un model de incarcator auto care sa iti fie pe plac, dar care sa te si ajute.