Power Bank - bateria externa portabila

Tehnologiile au evoluat atat de mult in ultimul timp, astfel ca s-a ajuns ca, in ceea ce priveste modul de incarcare al unui telefon mobil sau al unei tablete, sa nu mai fie neaparat nevoie de un incarcator care sa se conecteze direct la priza.

Alternativa din zilele noastre este asa numita Power Bank care face referire la o baterie externa portabila, considerata a fi unul dintre cele mai importante accesorii in materie de dispozitive electrice si, in ultima vreme, cea mai des folosita metoda de a incarca bateriile gadgeturilor. Si cum aceste gadgeturi sunt aproape nelipsite din viata de zi cu zi a omului modern, nevoia de a fi in permanenta incarcate este si ea prezenta, iar solutia la care se apeleaza adesea este Power Bank.

Power Bank - modalitate de incarcare usoara a gadgeturilor

Utilitatea bateriei portabile externe, cunoscuta si sub denumirea de Power Bank, este dovedita de faptul ca aceasta poate fi utiilizata oricand si oriunde, nefiind nevoie de existenta unei prize care sa faca posibila incarcarea. Power Bank nu este destinata doar telefoanelor, ci aceasta baterie externa poate fi la fel de bine folosita si pentru incarcarea bateriei unei tablete.

Totusi, diferenta consta in faptul ca bateriile externe portabile, special create pentru tablete, au o capacitate mult mai mare, astfel incat sa transfere suficienta energie acestor gadgeturi. Cu alte cuvinte, se poate spune ca o baterie externa dedicata tabletelor are capacitatea de a incarca un telefon mobil de doua sau de mai multe ori. Exista, asadar, persoane care spun ca Power Bank este una dintre investitiile cele de succes, datorita faptului ca ea face posibila utilizarea unui gadget pe o durata mai indelungata.

Beneficiile utilizarii unei baterii externe

Beneficiile utilizarii unei baterii externe sunt destul de numeroase. In primul rand este vorba de faptul ca orice gadget poate sa fie incarcat cu foarte mare usurinta, indiferent ca se face acest lucru la birou, in masina sau in timp ce sunt rezolvate si alte task-uri din programul unei persoane. Dincolo de faptul ca ajuta la incarcarea bateriilor, un alt mare punct forte al utilizarii Power Bank il reprezinta dimensiunile sale foarte reduse. O baterie externa poate fi asemanata cel mai bine cu un hard-disk extern, asta datorita formei sale, a greutatii si a dimensiunilor extrem de reduse. De regula, in ceea ce priveste greutatea unei baterii portabile, se poate afirma faptul ca are in jur de 100 de grame.

In general, greutatea si dimensiunile unei baterii externe portabile depind si de capacitatea de care dispune un astfel de dispozitiv. Astfel, cu cat capacitatea este mai mare, cu atat si bateria va fi mai voluminoasa. Insa scopul oricarui producator este ca bateriile portabile sa fie dispozitive foarte mici, usor de folosit si depozitat, ideal fiind ca acestea sa incapa in buzunar sau in spatii cat mai inguste.

Pentru ca o baterie externa portabila sa poata fi utilizata nu este nevoie decat ca aceasta sa fie foarte bine incarcata, iar modalitatile prin care se poate incarca sunt: direct in priza (daca aceasta este dotata cu cablu de incarcare) sau prin intermediul incarcatorului gadgetului (de exemplu, cablul de alimentare de la telefon). O alta solutie chiar mai simpla este incarcarea prin cablu USB direct la computer.

De cele mai multe ori, Power Bank este compatibila cu mai toate tipurile de gadgeturi, unele exceptii existand in ceea ce priveste telefoanele iPhone, asta din cauza portului USB care este diferit la acest model. Insa, pe piata sunt si baterii externe portabile special create pentru aceasta marca.