Prize inteligente ieftine

In prezent, viata fara curent electric este de neimaginat. Aproape toate dispozitivele din locuinta omului modern functioneaza pe baza de curent, o exceptie fiind, de regula, aragazul care vine cu o alimentare pe baza de gaz. Insa, chiar si asa, in ultima vreme au aparut foarte multe modele de cuptoare sau chiar aragazuri electrice care functioneaza tot pe baza de electricitate. Iar atunci cand vine vorba de energie electrica, un aspect important este cel legat de prize. Foarte apreciate si la moda in ultima vreme sunt toate acele produse pe care le adunam in categoria prize inteligente ieftine.

De ce este nevoie intr-o locuinta moderna de prize inteligente?

In primul rand, pentru ca ele pot imbunatati considerabil viata omului modern. Prizele inteligente pot fi oprite, astfel incat utilizatorul lor sa nu duca grija unui consum inutil de curent, iar banii economisiti astfel la factura de energie electrica pot fi investiti in altceva, cum ar fi un alt dispozitiv inteligent pentru o locuinta bazata pe inovatie. De asemenea, prizele inteligente ieftine ofera utilizatorului impresia de control si siguranta. Cu ajutorul lor, toate dispozitivele din locuinta pot fi controlate, astfel incat sa fie pornite si oprite atunci cand utilizarorul doreste.

Astfel, cu o simpla apasare de buton, televizorul, aerul conditionat/ventilatorul, masina de spalat si prajitorul de paine pot incepe sa-si faca treaba fara niciun fel de problema. Totodata, exista o multime de aplicatii smart care determina controlarea usoara a unei prize inteligente, dovedindu-se una dintre cele mai simple modalitati de a face acest lucru.

Prize inteligente wireless

Insa asta nu este tot. Prizele inteligente au acum un format wireless, care ii face pe utilizatori sa uite de toate firele insirate prin locuinta lor. In plus, acestea sunt dotate cu sistem Wi-Fi, ceea ce le face sa fie accesate de la distanta. Astfel, indiferent unde s-ar afla utilizatorul, el poate sa controleze printr-o conexiune la Internet orice dispozitiv care este conectat la priza respectiva.

Mai mult decat atat, in ultima vreme tehnologia a evoluat atat de mult, incat au aparut chiar si comenzile vocale. In felul acesta, utilizatorul nu mai este nevoit sa apese pe un buton sau sa tasteze o comanda, ci este pur si simplu nevoie ca el sa-si foloseasca vocea pentru a spune exact unei prize inteligente ce sa faca. Se pot folosi in special comenzi referitoare la pornirea sau oprirea unor dispozitive.

Prize inteligente controlate de la distanta

Modul „vacanta” este o optiune destul de des intalnita in cazul prizelor inteligente si este ideal de pus in functie atunci cand utilizatorul se hotaraste sa plece pentru ceva timp de acasa. Iar astfel de prize inteligente ieftine pot fi programate astfel incat sa puna in functiune pentru ceva timp electrocasnicele sau sa aprinda si sa stinga luminile pentru a da impresia persoanelor din exterior ca in locuinta se afla cineva. Este o modalitate de protejare a unei locuinte moderne, avand in vedere faptul ca foarte multe incidente neplacute privind spargerile au inceput sa apara. De asemenea, se poate spune ca aceste prize se dovedesc cu atat mai eficiente in momentele in care utilizatorul se simte obosit si nu vrea sa se mai dea jos din pat pentru a stinge lumina sau pentru a opri un anumit electrocasnic.