KeyFob FIBARO 30%
325,18 lei 229,00 lei
Senzor de miscare FIBARO 30%
376,30 lei 265,00 lei
Controller RGBW FIBARO 30%
390,50 lei 275,00 lei
Senzor de inundatie FIBARO 30%
390,50 lei 275,00 lei

Dispozitive Smart Home

In momentul de fata, cele mai apreciate produse sunt cele care au atributul de smart. Oamenii vorbesc astfel despre smartphone, smart TV, smartwatch si, de ce nu, Smart Home. Ce este Smart Home si de ce este ea un concept menit sa faca viata oamenilor mai usoara? – este o intrebare foarte frecventa, al carei raspuns se dovedeste cat se poate de simplu.

Conceptul de Smart Home inseamna „Casa inteligenta” si reprezinta acel gen de locuinta care poate este dotata cu tot felul de device-uri, electronice, electrocasnice si gadgeturi moderne, aflate intr-o conexiune permanenta. De exemplu, o persoana moderna care ajunge acasa, dupa o zi obositoare de lucru, poate sa se relaxeze pornind aerul conditionat si urmarind programul preferat de pe ecranul mare al televizorului din dormitor sau living, numai printr-o simpla apasare de buton a telefonului mobil. De fapt, nici macar nu este vorba de buton, caci telefoanele mobile sunt dotate cu touchscreen.

Cea mai buna parte, in momentul de fata, este ca, de regula, sistemele Smart Home sunt de tipul wireless, astfel incat toate acele fire care obisnuiau sa fie imprastiate prin casa sunt acum mult mai compacte, cu ajutorul unei tehnologii inovative ce mizeaza pe eficienta.

Care sunt dispozitivele ce pot fi incluse in sistemul Smart Home?

In primul rand, se poate vorbi de un televizor inteligent. In ziua de astazi, televizoarele nu mai sunt folosite doar pentru a reda imagini intr-o maniera clara, placuta, ci si pentru a fi folosite pentru navigarea pe Internet. Astfel, experienta de vizionare a unui film se dovedeste mult mai placuta daca se alege un televizor ce poarta atributul de smart care sa permita acest lucru. De asemenea, pe langa navigarea pe Internet, televizorul poate fi conectat si la alte dispozitive cum ar fi laptopul sau telefonul mobil. Astfel, nu se dovedeste deloc dificil transferul datelor de pe smartphone direct pe TV. Insa asta nu este tot. Pentru ca vorbim de Smart Home, direct de pe ecranul televizorului pot fi urmarite inegistrarile camerelor de supraveghere. Orice casa inteligenta are nevoie de un sistem de supraveghere pe masura, care sa o fereasca de hoti.

Dispozitivele care iti transforma casa intr-una inteligenta

Tot acelasi sistem Smart Home este ideal pentru reglarea temperaturii din camera, prin folosirea sistemului de ventilatie sau a aerului conditionat, precum si pentru reglarea luminii din incapere. Luminozitatea poate fi setata corespunzator nu doar cu ajutorul becurilor, ci si cu ajutorul jaluzelelor de la geamuri care pot fi coborate sau lasate in jos, tot printr-o simpla apasare de buton. Insa nu este vorba de jaluzele obisnuite in acest caz, ci de unele speciale, care pot fi conectate la sistemul Smart Home.

Totodata, usile si ferestrele pot fi deschise sau inchise cu ajutorul unui astfel de sistem performant. O alta intrebare frecvent intalnita este legata de faptul daca o investitie de tipul Smart Home merita sau nu banii. Iar raspunsul este afirmativ. Pentru confortul unei locuinte cu adevarat moderne, un sistem de tipul Smart Home care sa conecteze toate dispozitivele intre ele se dovedeste o adevarata necesitate, chiar si pentru cei mai reticenti.